Red Cherry Garnéla
A Red Cherrygarnélát szokták általában kezdőknek ajánlani, főként az "igénytelensége" miatt. tény, hogy a Red cherry garnéla vitathatatlanul az egyik legkedveltebb édesvízi garnéla az akvarisztikában, köszönhetően a viszonylag könnyű szaporításának és annak, hogy nagyon sokféle vízben megél.
A hím kisebb átlátszóbb, a nőstény nagyobb és pirosabb. Mint minden garnéla, ők is érzékenyek a víz magas nitrát, vas és réz tartalmára, így javasolt a sűrű vízcsere.
Etetni egy nap egyszer érdemes, és csak annyit adjunk nekik egyszerre, amit 2-3 óra alatt elfogyasztanak. A túletetés leronthatja a vízminőséget, ami a leggyakoribb halálozási ok. A Red cherry garnélák a természetben dögevők, és nem minden nap jutnak élelemhez, ezért ha 1-2 napig nem etetünk, akkor sem lesz semmi bajuk.
Petés nőstény Red Cherry
A nőstények teste nagyobb és a színezetük sokkal pirosabb, valamint a hasi részük íves. Ezenkívül a nőstényeknél megfigyelhető egy ún. "nyereg" kialakulása a fej mögötti részen, ami a peték kialakulását, és a termékenységet jelenti, és egy nyeregre hasonlít. A nyereg és a peték színe sárga vagy zöld lehet. Ha a nyereg sárga, akkor a peték is sárga színűek, ha zöld, akkor a peték is zöldek. A színeknek nincs jelentősége.
Csemegézés közben...
- Tudományos név : Neocaridina denticulata sinensis
- Magyar név: Red cherry garnéla, cseresznye garnéla
- Szinonímák: Neocaridina heteropoda var. red
- Származás: Ázsia; Taiwan
- Testhossz: 2-3 cm
- Természetes élőhely: A vad színváltozat Kínában, Taiwanon és Vietnámban honos, de a Red cherry garnélát mesterségesen Taiwanban kezdték tenyészteni.
- Viselkedés: Békés, külön a számukra berendezett akváriumban tartsuk őket.
- Táplálkozás: Nem válogatós, alga tablettáktól kezdve a különféle haleledelekig mindent megeszik. Adhatunk nekik forrázott spenótot, zöldségeket, Shrimps Narturals száraz tápot.
- Szaporítás: Könnyű
- Medence: Minimum 15 literes
- Népesség: 15 literre 8-10 garnéla
- Hőmérséklet: 18-28 °C
- pH: 6,5-8
- Keménység: Nem kritikus
- Várható életkor: 1-2 év
A post részleges forrása: akvafarm.hu